WEB Aruba kampt met financiële problemen

WEB kampt met financiële problemenWater- en Energiebedrijf WEB verkeert mogelijk in financieel zwaar weer. Uit verschillende bronnen komt naar voren dat WEB problemen heeft met haar cashflow. Mike de Meza, minister van Economische Zaken, Communicatie, Energie en Milieu, noemt de situatie ‘zorgwekkend’, zo schrijft dagblad Amigoe di Aruba.

AVP-parlementariër en plaatsvervangend voorzitter van de Commissie Overheids-nv’s en Nutsbedrijven (CONVNB) Donny Rasmijn bevestigt desgevraagd aan Amigoe dat de commissie hiervan op de hoogte is. “WEB heeft inderdaad aangegeven problemen te hebben met haar financiën.” Hij vertelt dat dit al even speelt. “Tijdens een openbare vergadering een aantal weken geleden, die zich richtte op hedging , gaf WEB aan problemen te hebben met haar cashflow. Ze zouden deze cashflow hebben gebruikt voor het betalen van verschillende projecten, waardoor ze nu in de problemen zitten.” Hoe groot en serieus deze problemen zijn, weet Rasmijn niet. “Hoe groot het probleem is en wat voor invloed dit gaat hebben op de burger, weet ik niet precies, maar we hopen binnen twee weken meer te horen te krijgen over wat er precies speelt.”

Zorgwekkend
Volgens een persbericht legt De Meza uit dat er aan de financiële problemen verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Zo zou het te maken hebben met de effecten van hedging, het gebruik van de cashflow voor eigen projecten, maar ook de tarievenbepaling van Valero. Volgens de minister is er nog geen beslag gelegd op WEB. Maar hij spreekt wel over een ‘zorgwekkende situatie’. WEB zou nu bezig zijn met het opzetten van een analyse om zo meer inzicht te krijgen in de huidige financiële situatie. Tevens zou het bedrijf zich inzetten om het hedgingcontract te versoepelen. Zowel WEB als het moederbedrijf Utilities waren vanochtend niet bereikbaar voor het geven van commentaar.

Origineel bericht door Bobby Spier verschenen in Amigoe di Aruba 01-04-15

Advertisements